מהי ההגדרה של גלות ומהי ההגדרה של גאולה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/06/20 12:51 יח בסיון התשפ

שאלה

מהי ההגדרה של גלות ומהי ההגדרה של גאולה?

תשובה

שלום לך חנה היקרה.

הנושא של 'גלות וגאולה' הוא נושא רחב מאד ויש גם גישות שונות של חכמי ישראל לנושא.

ככלל, יש שתי גישות.

הגישה שמקובלת אצלנו - בציבור הדתי לאומי - שגאולה היא השהות בארץ ובנין הארץ. לכן, עכשיו שזכינו למדינת ישראל ולחזרת עם ישראל לארצו - אנחנו ב'אתחלתא דגאולה' - בתחילת הגאולה.

הגישה השניה - שמקובלת יותר בציבור החרדי - שגאולה היא הקשר החי בין רבונו של עולם ובין בורא עולם, ואילו גלות הוא המצב שבו הקב"ה 'מסתיר פניו' - ולא חשים את נוכחותו והשגחתו בעולם. לצערינו אנחנו מרגישים נסיונות רוחניים כל כך גדולים, רואים הרבה מאד אנשים שמתרחקים מקיום תורה לצערינו הרב - וזה מבטא שמבחינה רוחנית אנחנו רחוקים מגאולה.

אנחנו מאמינים שהגאולה מתקדמת בשלבים, ולאחר השלבים הראשונים של הגעה לארץ ישראל ובנייתה - כעת אנחנו בשלב הבא של חיזוק הקשר בינינו ובין בורא עולם ובע"ה - כמו שהקב"ה סייע בידינו בשלב הראשון - כך הוא גם יעזור לנו לחזור בתשובה שלמה ולחזק את הקשר החי איתו.

בהצלחה רבה.

טוביה