הגיית המילים בקדיש.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/13 09:56 כט בתמוז התשעג

שאלה

הגיית המילים בקדיש קשה לי.

האם יש אפשרות לאומרם שלא בזמן התפילה וביחידות . ע"מ שאהיה חזן אבטאם כמו שצריך? האם אין בכך משום אמירת שם שמיים לבטלה?

תשובה

שלום!

בקדיש אין בכלל שם ה' - כך שאין כל איסור להתאמן באמירתו. ואפילו להתלמד באמירת ברכות עם שם ה' מותר, כמו שכתב השולחן ערוך (או"ח סימן רט"ו סעיף ג'): "מותר ללמד לתינוקות הברכות כתיקנן, ואע"פ שהם מברכים לבטלה". ובאמת שכשמתלמדים באמירת ברכה (כמו לדוגמא שמלמדים ילדי בר מצווה וכדומה את ברכות התפילין והעלייה לתורה) מומלץ שלא לומר "השם", אלא דווקא להתאמן עם אמירת השם כמו שהוא ("א-דוני"), כדי שלא יבואו להתבלבל בזמן אמירת הברכה באמת. ורק כשכבר רגיל בברכה יזהר מלהזכיר השם לבטלה.

כל טוב! ובהצלחה בלימוד הקדיש!