הגדת פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/13 21:35 טו בניסן התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב!

האם בהגדת של פסח, יש חיוב על כל אדם ואדם לומר בפיו את כל מה שאומרים בנרצה- כמו "כי לו יאה", "לך ולך", "אדיר הוא" וכו'?

אם לא אמרתי קטע אחד אבל שמעתי שאחרים אומרים זה בסדר?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל ההלכות שדורשות דיבור יש דין 'שומע כעונה' אמנם בדין סיפור יציאת מצרים יש בירור אם חל דין זה או לא
עיין בקישור להלן, בסעיף ה'
http://olamot.net/shiur/שומע-כעונה

אבל כל זה לענין החלק הראשון של הסדר - עד הארוחה, זה החלק של מצוות ההגדה = והגדת לבנך.
החלק השני שאחרי הסעודה הוא החלק של ההלל - הוא מסתים בשתית כוס רביעית.
החלק שאתה שואל עליו, לאחר הכוס הרביעית - הוא חלק של פיוטים - כאן ודאי אין חובה לומר את הדברים מעקר הדין ולכן אפשר לשמוע גם מאחרים.