הגאולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/11 23:28 יח באדר א'

שאלה

למדתי שיש זמן שהגאולה צריכה להגיע ולא משנה אם העם מוכן או לא היא תגיע!

קראתי בספר על הרב מרדכי אליהו על השעון.

היה כתוב שהשעון נמצא על השעה 12.02 והוא אמר שזה אומר שהגאולה הייתה צריכה להגיע אבל בגלל שאנחנו לא מוכנים לה היא מתעכבת.

זה לא סותר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא סותר מפני שיש 'בעיתה' זמן אחרון לגאולה שכנראה טרם הגענו אליו, ויש 'אחישנה' הקדמת זמן הגאולה וזה כנראה המציאות שלנו.

תקופתנו היא רק אתחלתא דגאולה. חזרתו של עם ישראל בהמוניו אל ארץ שנעזבה לפני אלפיים שנה, זו תופעה שאין דוגמתה בעולם. אם נוסיף לכך שזו ארץ אבות = הארץ המובטחת ושבכך מתמלאות נבואות גאולה מלפני שלשת אלפים שנה - זה באמת פלא שאין כמוהו.

עם זאת, כל מקורות האמונה, בתנ"ך ובחז"ל מעידים על כך שיש חיבור בין תשובה וגאולה. כל עוד רוב העם רחוק מתורה ומצוות אי אפשר לראות את תקופתנו כגאולה שלימה.

עלינו ללכת בדרך האמצע שבין דחיית הקץ = הסרוב להאמין בקץ המגולה, לבין דחיקת הקץ = העדר סבלנות להשתלב בתהליך הארוך והמורכב של ימות המשיח.

חז"ל קובעים שגאולתם של ישראל היא קמעה קמעה: מה שיש לנו היום זה פלאי פלאים לעומת מה שהיה לפני 100 שנה, גם לפני מאה שנים כבר היתה פה התישבות (המושבות הראשונות) שלא היה כדוגמתה מאז החורבן.
צריך סבלנות ואמונה - בודאי בעוד 100 שנה יהיו כאן דברים שכיום נחשבים בעיננו דמיוניים לחלוטין (בית מקדש שוקק חיים, המוני גויים שבאים לירושלים בקש את דבר ד'...)