הבת שלי יורדת במשקל,דחוף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 05:02 כח בתמוז התשסב

שאלה

יש לי ילדה בת שנה והיא כל הזמן יורדת במשקל לקחנו אותה למספר רב של רופאים עושים לה בדיקות והכל יוצא תקין בבקשה תעזור לי

תשובה

ב"ה

לימור שלום.

ב"ה הבדיקות תקינות אז ממה את נלחצת?
אם את רואה שילדתך חייונית ,בריאה, שותה ואוכלת,ומחליפים לה טיטולים
לא צריך להילחץ.

תשתדלי להוסיף לה תוספי מזון לאט ובהדרגה,
והעיקר להיות בשלווה .לא להלחץ.אפילו שהשכנות מרננות וקצת מלחיצות אותך.

דעי לך כי הקב"ה גוזר על כל ילד וילד אם יהיה שמן או רזה .
יתכן שכך הגוף שלה בנוי ,תהי במעקב .

אני מעתיק לך את דברי חכמים.:
מסכתות קטנות מסכת שמחות

כיצד יצירת הולד, אמר ר' יוחנן מאי דכתיב עושה גדולות עד אין חקר, אלו גדולות שעושה הקב"ה ביצירת הוולד,

שבשעה שאדם בא לשמש עם אשתו רומז הקב"ה למלאך הממונה על ההריון, ולילה שמו, ואמר לו דע שזה הלילה יצירת אדם מזרע פלוני,

ואת דע לך ושמור זו הטיפה, וטול אותה בכפך, וזרה אותה בגורן לש' מאות וששים וחמשה חלקים, והוא עושה כן,

נוטל הטיפה בידו ומביאה לפני מי שאמר והיה העולם, ואומר לפניו, רבש"ע, עשיתי ככל אשר צויתני, וטיפה זו מה תהא עליה, ומה אתה גוזר בה, מיד גוזר הקב"ה עליו אם חלש יהיה או גבור, אם זכר אם נקבה, אם עשיר אם עני, אם נאה אם מכוער, אם ארוך אם גוץ, אבל אם צדיק אם רשע אינו גוזר.

בברכה,

עוזיאל