הבסיס לאמונה!!

חדשות כיפה הרב אייל קרים 05/06/02 12:47 כה בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב אייל קרים,

אם אני אשאל מה הבסיס לאמונה, זאת תהיה שאלה רטאורית בשבילי, כי כמובן שהבסיס לאמונה הוא מעמד הר סיני! אבל השאלה שלי היא ככה...

איך אפשר לדעת שבאמת מעמד הר סיני התרחש-טוב יש אומרים שהיו במעמד זה מליארדים, אבל הדור הזה כבר אינו על פני האדמה להעיד על מחזה זה, איך אנחנו יודעים שהיהדות היא הדת האמיתית?

אין הוכחות חותכות בקשר לקיומו של אלוקים?

אני מודה לך מאוד!

תשובה

בהלכות יסודי התורה (ח, א) מבאר הרמב"ם שבני ישראל לא האמינו במשה רבינו בגלל האותות שעשה, מכיון שלכל אות ניתן לתת פרשנות כזו או אחרת. "אלא עינינו ראו לא זר, ואוזנינו שמעו ולא אחר, האש והקולות והלפידים. והוא (משה רבינו) ניגש אל הערפל והקול מדבר אליו. ואנו שומעים משה, משה, לך אמור לכם כך וכך".
כלומר, המעמד של גילוי שכינה לעם כעם (ולא ליחידים, דבר שכבר היה בתקופת האבות), שהיה נצרך בראשית הופעת האומה, הוא עמוד התווך עליו נסמכת האמונה. ודבר זה הועבר אלינו מדור לדור.
לכן כשאנו לומדים תורה, "שמחים הדברים כנתינתן מסיני", והוודאות המוחלטת הזו שהתגלתה בהר סיני, והמועברת אלינו ממשה רבינו דרך יהושע, הנביאים, הזקנים וכן הלאה, הולכת ומתחדשת יום יום מתוך התעמקותנו בתורה.