הביאו לי בחנות כפיות גלידה יותר ממה שצריך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/02/05 23:44 יט באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפני די הרבה זמן, קניתי גלידות והמוכרת הביאה לי כפיות בשבילם. הבעיה היא שהיא הביאה לי יותר כפיות ממה שצריך ויכול להיותשיש בזה גזל או משהו, (ובנוסף לא נראה לי שהחנות הזאת שייכת לה). לבנתיים שמרתי את הכפיות העודפות (לא את כולן נראה לי) ואני לא יודעת אם אני צריכה להחזיר או לא. מה צריך לעשות?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
אמנם, יש אונאה למוכר, ובוודאי שאם קבלת משהו שלא שלמת עליו - חייבים להחזיר.
ברם, יש סמכות למוכרת בעניין הכפיות, גם אם אין היא בעלת הבית, והדבר נחשב כדבר שהמוכר מוחל עליו. על כן אין לראות בדבר גזל.

כל טוב, ויישר כוח על ההקפדה