הבחנה בין טוב לרע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/11/18 15:42 יג בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לנו מכר מבוגר מאיתנו

הקשר בינינו ( אנחנו זוג פלוס ילדה בת 1.4) הוא חברי לא עמוק

לפני מס חודשים הוא התקשר אלינו לאחר שנעצר בגלל קטטה וביקש שנגיע לביהמש לחתום לו ערבות שיהיה אצלנו במעצר בית

לטענתו עניין זריז וישהה אצלנו ממש מעט זמן

בדיון השופט נתן 3 חודשים עד הדיון הבא ושהוא יהיה בחזקה של אחד מאיתנו 24 שעות ( כל זה לא ידענו מראש)

ואני אמרתי לעו״ד שאני יוכל רק חודש לשמור עליו מכיוון שאני צריכה לחזור לעבוד אחרי חופשת לידה.

וסוכם מול החבר שלנו שנוכל חודש והגיש בקשה להחלפת ערבים.

זה נפל בזמן חוה״מ הגשנו בקשה להחתים ערבים אחרים ע״מ שאני יחזור לעבוד

בסופו של דבר יצא ששמרנו עליו עד הדיון ( 3 חודשים !!!!) במהלך הזמן הזה הוא התנהג בצורה פרזיטית,התייחס אלינו בזילזול לא עזר בכלום ( פיזי או כלכלי ) ביודעין שאנחנו במצב כלכלי לא קל ועובדים קשה

עברנו על החוק בזה שהוא היה ללא פיקוח חודשיים

לאורך החודשיים האחרונים כל הזמן אמרתי לבעלי שאני רוצה ש״נחזיר״ אותו למעצר כי אנחנו לא יכולים לשמור עליו יותר, מסתכנים בעצמנו , סובלים מיחס רע ועול כלכלי

בעלי טען וטוען שעשינו מעשה למען הטוב ואנחנו לא ״שופטים״ ונעשה את הסוף לא משנה כלום ושאנחנו צריכים להכיל

אני ממש לא הסכמתי וסבלתי נפשית מאד לא משנה כמה ניסיתי לתת מעצמי

והרגשתי שמכיוון שלא יכלנו לעמוד יותר בסיטואציה ומעבר לכך התחייבנו מול החבר רק לחודש!!! אז ראוי שיחזור למעצר

וכמובן שהמצב ביני לבעלי מאד רגיש עוד מלפני כן מה שהסיטואציה הזו לא תרמה לנו .

אשמח לדעת מה עמדת הרב

מה היינו צריכים לעשות .

תודה רבה

תשובה

שלום.

המעשה שעשיתם מלכתחילה הוא מעשה טוב ונאצל.

אבל מעשה כזה של חסד, יש לו מקום רק כשהוא נעשה בשמחה ובהסכמה מלאה של שני בני הזוג. אין מקום לכך שדבר כזה, שתובע הרבה משני בני הזוג ייעשה מתוך לחץ כלשהו.

לגבי החודשיים הנוספים, אם זה נעשה שלא על פי החוק, זה כמובן לא תקין, והייתם צריכים לעדכן את רשויות החוק.

זה נכון שאתם לא שופטים, אבל זה גם לא התפקיד שלכם לקחת אחריות עליו.

בפועל עכשיו, לאחר שהעניין נגמר, אני מציע לברוח מהמקום של מי צדק ומי היה לא בסדר.

אתם צריכים לדבר בצורה מעמיקה וקרובה, על הקושי שהיה לכל אחד מכם. לכבד כל אחד את המקום שהשני נמצא בו, ולשקם את הנזקים מהתקופה הזו.

אם נראה לכם שזה גדול עליכם, אל תהססו לפנות לאיש מקצוע, שיוכל לסייע לכם בתהליך הזה.

בהצלחה רבה