הבחירות הקרובות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/06 22:23 יח באדר התשסו

שאלה

ראיתי לפני שבועיים באחד מעלוני שבת שהרב כתב שמותר לפרסם את מפלגת קדימה בעלון והייתי מעוניין לדעת למה הרב פסק כך שידוע שקדימה היא מפלגת חורבן שתמיט שואה על העם היהודי היושב בציון.

אשמח עם הרב יענה לשאלתי שכן אני מעריך מאד את הרב ונושא זה מפריע לי מאד.

בתומ"ר אלון.

תשובה

שלום וברכה
אמנם זה כבר לא רלוונטי, אבל ברמה העקרונית הנימוק נמצא בתוך המכתב שכתבתי. יש מחלוקת בתוך האומה הישראלית מה צריך לעשות, ויש אחוז מסוים של אנשים שומרי תורה ומצוות הסבורים כי דווקא מה ש"קדימה" תעשה תציל את מה שניתן להציל מההתיישבות.
כיוון שכך, איני מוצא מקום לטעון שהאמת כולה נמצאת רק בצד אחד של המפה, ומותר לפרסם עמדות אלה, בשעה שהן יונקות מתוך תורה, אף אם אני סבור שהן מוטעות ולא נכונות.

כל טוב