הבהרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/06/22 12:30 יא בסיון התשפב

שאלה

שלום,

מישהי שאלה אותך על איסור פסל ותמונה. היא שאלה אותך על ציור משהו או "פזל" כך נכתב בשאלה של ילד. וענית אין איסור.

אני לא בטוח אם ציורים תמונות אסורים. אבל פסלים אסורים לכל צורך. כולל כמובן לנוי.

עכשיו כשאני חושב על זה, היא כתבה "פזל" ויכול להיות שהתכוונת שלפזל אין איסור.

עכשיו - האם לפאזל אין איסור?

דבר שני - יכול להיות שהיא התכוונה לפסל. פסל של אדם ממש.

והיא כתבה "פזל" בטעות - טעות מקלדת כזאת. האות ז קרובה לס'.

הייתי ממליץ לברר איתה למה היא התכוונה ולהדגיש שהתכוונת לפאזל שמותר (אם לזה התכוונת, ואם זה מותר בכלל),

אבל להדגיש שפסל אסור נקודה. אפילו לקישוט. כי שוב יכול להיות שהיא התכוונה לפסל, ולא לפאזל. זאת טעות מקלדת שקורה לפעמים.

הופתעתי מהתשובה דווקא כי אתה עונה תשובות ברמה גבוהה וזה פשוט לא מתאים לך.

תשובה

אני חושב שזה היה מאוד ברור שם שהכוונה הייתה לפאזל ולא לפסל

וגם כתבתי שם שאם זה בולט, כלומר שלושה מימדים, אז זה אסור

אבל אבהיר לשואל