הבדל בן ישראל לגר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/14 20:06 כט בטבת התשעד

שאלה

היי.

יש לי שאלה כזו: האם החיוב של גר במצוות הוא גדול יותר מישראל?

למשל, אני גר, ואני מקפיד מאוד על מצוות, ואילו חברי, שהוא "מסורתי", כמעט ולא שומר כלום.

הוא אומר לי שהחיוב של גר במצוות הוא גדול יותר מכיוון שהם קיבלו את היהדות ואת עול המצוות, ואילו ישראל פשוט "נולדו יהודים".

האם הטענה שלו נכונה? בכל מקרה, למה גרים עזבו את כל עברם לטובת האמונה והמצוות חייבים במצוות יותר מאלו שקיבלו מתנה מופלאה כזו להיוולד יהודים במשפחה יהודית?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בפתח הדברים עלי להדגיש של-'חבר' שלך שיש לו הרבה מה ללמוד ממך.

כל יהודי חייב במצוות בדיוק באותה מידה. אין כל הבדל בין מי שנולד יהודי ובין מי שהתגייר. גרי צדק יקרים מאוד לקב"ה יש להם זכות עצומה על הצטרפם לעם ד'.
בועז במגילת רות ביטא זאת היטב: (יא) ויען בעז ויאמר לה הגד הגד לי כל אשר עשית את חמותך אחרי מות אישך ותעזבי אביך ואמך וארץ מולדתך ותלכי אל עם אשר לא ידעת תמול שלשום: (יב) ישלם ד' פעלך ותהי משכרתך שלמה מעם ד' א-להי ישראל אשר באת לחסות תחת כנפיו:
רות פרק ב

תזכיר ל-'חבר המסורתי' שלך שמי שנולד יהודי מחוייב מלידה בקיום מצוות. לכן מחמירים אתו על כל חטא.