הבדלים ברמות הדת בשבט - מה לעשות כמדריכה?

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/03/02 15:30 כט באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מדריכה בסניף שלי את כיתה ח' בנות. הבעיה שלי היא, שהבנות באות מבתים שונים לגמרי... למשל, יש לי חניכה אחת מאוד דתייה, אבא שלה רב בישיבה גבוהה. ולעומת זאת יש לי חניכה אחרת שלא באה מבית חזק ורואים את זה עליה (היא לא תמיד מברכת, לא הולכת בצניעות יתרה וכו'). השבט קטן כך שמרגישים בהבדלים האלו... לפעמים הבנות היותר חזקות שזכו לגדול בבתים טובים לא מצליחות להבין את הבנות שלא זכו לכך, וזה מדרדר לפעמים לדברים קצת יותר עצובים - השפלות, העלבות וכו'... שאלתי היא - איך לפתור את זה? כיצד להעביר להן על כך?

בשורות טובות,

יעל

תשובה

ב"ה

יעל,

ראשית, חלק מהמבחן מי באה מבית טוב בא לידי ביטוי ביכולת לא להשפיל, לא להעליב.
שנית, הבעיהנ שאת מציירת כאובה וקשה. את צריכה לעשות הכל כדי לשמור עליהם כקבוצה.
אני מציע לך לעסוק בתחומים שיש בהם הרבה אור וטב ולא כאלה שמחדדים את השוני והפער. למשל - עיסוק בחסד, בנתינה לזולת, באהבת הארץ וכו'. מתוך המבצעים המשותפים הן תזכינה להכיר אחת את השניה לעומק, לא באופן מאיים וכך תיווצר ההתקרבות הראויה.

בהצלחה,

שי