הבא להרגך השכם להרגו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/02 08:50 כט בטבת התשסב

שאלה

מה דעת הרב בנושא של ה"בא להרגו השכם להרגו"?

האם באמת מי שבא להרגני או אפילו אם נראה לי שהוא בא להרוג אותי מותר לי להרגו ראשון?

תשובה

בס"ד

ודאי. מה חשבת שזה סתם דיבורים.
זאת הלכה ברורה ש"הבא להרגך - השכם להורגו".
אין זה אומר שאם תראה אדם ברחוב ותחשוב שהוא בא להרגך אז תהרוג אותו. אבל אם אתה מוצא גנב במחתרת אל תחכה שהוא יוציא סכין או אקדח ואפילו יש ספק אולי הוא יברח אולי הוא יהרוג אותך - הרוג אתה אותו קודם.

וכן אם אתה רואה ערבי חשוד עם נשק או מטען או חשוד בכך אל תקח סיכון מיותר על חשבון חיי אדם יהודים אלא "השכם להרגו" אע"פ שיכול להיות שאם תאיים עליו הוא יכנע, לא לוקחים אפילו סיכון קטן.

בכל מקרה צריך לבדוק מה החוק אומר במקרה זה כדי לא ליצור אנדרלמוסיה. אבל עד כמה שאני יודע גם החוק הוא כמו ההלכה בענין זה,
ואם לא - צריך לשנות אותו.