הארכת טיול בחו"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/04/02 01:41 יג באייר התשסב

שאלה

שלום,

בע"ה בחופש הקרוב (הגדול) האולפנא שלי מוציאה משלחת לפולין, אחרי התלבטויות רבות (בגלל היציאה מהארץ, פרנוס הפולנים וכו') הורי ואני הגענו למסקנה שאני צריכה לסוע..

המסע שאנחנו עושות הוא המסע הרגיל לפולין ולאחריו ישנה אפשרות לסוע לעוד 3 ימים לצ'כיה לראות שם גטו לדוגמה לבקר בפראג בקבר המהר"ל זי"ע ועוד כמה דברים ביניהם יום של טיול להפגת הלחץ הנפשי..

רב הבנות ממשיכות הלאה מלבד 2 בנות שמסיבות שונות החליטו לוותר על צ'כיה..

הורי דוקא מעודדים אותי להמשיך אך אני לא בטוחה אם כדאי כי אני לא מתכוונת לצאת בע"ה מהארץ אלא לסיבות מיוחדות מאוד ובנוסף כמו שהבנתי הביקור בצ'כיה הוא לא כ"כ משמעותי למסע עצמו..

אשמח לשמוע את דעת הרב..

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

קראתי וחזרתי וקראתי את מכתבך ואני מבין את שני הצדדים
אחרי הכל אני מציע בצורה ברורה ללכת אחרי ההרגשה הבריאה שלך, אם את מרגישה את הקושי הרוחני בנסיעה לצכיה' - אל תטשטשי אותו.
להפך צריך לטפח את ההרגשה של אהבת אויר ואדמת ארץ ישראל ואת הרגישות הנכונה של ל"טומאת ארץ העמים".

חיזקי ואמצי