האמנם כל אחד מתחבר על פי דרכו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/12 22:42 י בתמוז התשעב

שאלה

שלום לרב!

אחי הקטן בן 16 כרגע והוא מאמין מאוד בה' רק שקשה לו מאוד עם "עולם החוקים היהודי" (הוא מתפלל בדרך שלו וכו')

הוא רוצה כמו כל הדור להבין למה עושים כל דבר ואיך זה באמת מחבר אותנו אל ה' דווקא כך!

אם כבוד הרב יוכל לעזור לי בנוגע למקורות ספציפיים שאוכל לענות לו ולדבר איתו כך שיבין באמת למה חז"ל אמרו דווקא כך (אני יודע את העקרונות אבל אני רוצה להיות מדוייק ולשם כך אני מבקש מקורות!)

זה מאוד יעזור לי

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בתשובה לשאלתך שני חלקים.
חלק ראשון - להבין שעל פי תורת ישראל אין מקום לעבודה פרטית, לחיבור 'אישי'.
ד' לא רוצה צדיקים פרטיים אלא חיבור של כלל ישראל. גם הצדיק או הנביא לא בא אלא כדי להשפיע טובה על העם כולו (מתוך כך גם על העולם כולו).
החיבור אל ד' אינו אישי פרטי, אלא נעשה מתוך הכלל. ההתחברות אל ד' אינה לצורך חויה מסטית אגואיסטית, אלא כדי להביא ברכה לעולם: "ונברכו בך כל משפחות האדמה" (בראשית יב; ג). באנו לכאן, לעולם הזה, כדי לתת ולא כדי לקחת.

עיין שעור בנושא זה -
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=17911

החלק השני של תשובתי: בקשתך להבין של סיבות המצוות וכל דברי חז"ל. כאן תוכל להעזר בספרים ואתרים של רבנים טובים.
הרב אליעזר מלמד הוא אחד ממורי ההלכה המצויינים של הדור (לטעמי...).
הרב אליעזר מלמד מברר את ההלכה מתוך דיון בטעמי ההלכות והמנהגים, כך שלימוד השעורים שלו מעשיר גם את הידע ההלכתי וגם את הרקע לכל הלכה.

באתר "ישיבה" מופיעים שעורי הלכה רבים שלו בכל הנושאים. החומר כתוב בצורה ברורה ורהוטה.
עיין בקישור:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=149

לחילופין, הדברים נמצאים בסדרת הספרים "פניני הלכה" שאפשר לרכוש אותם. הספרים מצויים גם בספריות רבות, ובבתי מדרש.