האם שם מתאים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/06 12:31 כג באדר התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום!

שמי ... ויש לי שתי בנות .... לאחרונה בתי הקטנה חלתה ומספר רב של אנשים אמרו לי לבדוק לה את השם

אין לי מושג מה הכוונה

והאם יש שחר לנאמר לעיל

תודה

קארין

תשובה

שלום וברכה
אני מצטער על העיכוב בתשובה. לא ראיתי את הדחיפות
אני כמובן מתפלל ומקווה שהשאלה כבר לא רלוונטית.

שמו של אדם הוא נכס שזכה בו ביום לידתו. אין מחליפים שם בקלות. רק כאשר מדובר במצב קריטי מחליפים שם, אולם לא כאשר מדובר במחלה או באסון אחרים. על כן, אני מציע לא ללכת במסלול של שינוי השם.
אני כן מציע שתנסי להשפיע על מצבה לא רק בצורה רפואית, כי אם בפנייה אל ריבונו של עולם. ברם, נביאי ישראל לימדו אותנו כי הפניה לריבונו של עולם נעשית במעשה צדקה וחסד, ובנושאים הקשורים בתיקון העולם ועשיית טוב לבני אדם - כך פועלים בעולם וזוכים לישועות.

כל טוב ורפואה שלמה