האם ראוי שבחורה יוזמת שיחת טלפון?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/08/05 17:15 כא באב התשסה

שאלה

האם זה ראוי שבחורה תיזום שיחת טלפון לבחור,בין בפגישה הראשונה ובין בהמשך?

תשובה

בס"ד

חכמינו אמרו כי יש סיבה פנימית רוחנית לכך שבכל העולם גברים מחזרים אחרי נשים גם לפני החתונה וגם אחריה.
סיבת הענין היא שגברים מרגישים חסרון גדול באישיות כשהם לא נשואים.
משל לאדם שאבדה לו אבידה, מי מחזר אחריה אבידתו?
פעם האשה היתה חלק ממנו. עצם מעצמיו. בשר מבשרו. הוא הרגיש אותה בכל הוויתו. הוא זוכר אותו בתת ההכרה שלו. פתאום היא איננה. הוא מרגיש חוסר פנימי רוחני עמוק מאוד ולכן הוא מחפש אותה כל הזמן.
לפעמים הוא מסתפק בתחליפים זולים ומזולזלים ולפעמים הוא מוצא את האשה שהיא הדבר הכי עצמי שלו ואז הוא מאושר.

לעומת זאת האשה לא הרגישה אף פעם את המציאות הזו של היות יחד ולכן החוסר שלה הוא לא כל כך קריטי. היא לא מרגישה כמו עשיר שירד מנכסיו. שתמיד תמיד הוא רעב וחסר. אם תתבונני במחשבה הזאת תביני הרבה תופעות ביחסי גברים נשים שמפני הצניעות אינני רוצה לפרט אותם.

מתוך כך את מבינה שחיזור של אשה הוא מנוגד לכללי הטבע היותר בסיסים של היות האדם ושל הקשר שלו ושל חברתו. הניגוד הזה הוא משהו עולמי. בכל העולם ובכל הדורות. מליארדים על מליארדים של בני אדם כך נוהגים ומי שנלחם בזה אינו משול למי שרוצה להלחם בטחנות רוח אלא למי שנלחם בהוריקן בכבודו ובעצמו.

אם את רואה מישהו והוא נראה לך -
* את יכולה לכוון את דעתך עליו וזה כבר צריך לפעול.
* את יכולה להאיר לו פנים. לא לחזר. רק להאיר פנים.
* את יכולה לבקש מחברה שלישית שתציע לו לחזר אחריך.
* את יכולה להתפלל על זה.
* את יכולה להתענין עליו אצל חבר שלו, לספר שדיברו איתך עליו ואת שואלת פרטים. אם זה נעשה בטקט נכון - זה יגיע אליו.

אני מניח שלגולשים\ות יש בודאי עוד כמה וכמה שיטות אחרות שלא העלתי כעת על דעתי.

עוד זכרי - בחורים לא אוהבים שמחזרים אחריהם. הם מרגישים שלקחו להם את העבודה שלהם. והם מרגישים חסרי אונים. אל תעשי את זה - זה דוחה אותם.

בהמשך - כשזה כבר לא בגדר "חיזור" והקשר הוא ברור - אין בזה בעיה החיים כבר זורמים באופן טבעי.
אבל כשזה לא כל כך ברור - לא כל כך מתאים שהבחורה תתקשר.
רק שתוך כדי הדרך זה צריך להיות במידתיות המתאימה. דהיינו כשהקשר כבר טבעי - הטלפונים בטבעיות. כשזה רק בהתחלה - בהתאם.

בהצלחה