האם צריך להתווכח גם לגבי קיום מצווה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/05/13 21:17 טז בסיון התשעג

שאלה

בכלל אהבת הבריות-לאהוב השלום ולשנוא המחלוקת ולהתרחק תמיד מכל ריב ומדון ובפרט יש להיזהר משינאת חינם המחלוקת שנואה עד מאוד לפני הבורא יתברך ויש להתרחק ממנה כמו מן האש ואין להתקוטט אפילו על קיום דבר מצווה?

מה זה אומר?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

למשל אם אדם רוצה להיות שליח ציבור ביום הזיכרון לאביו, ויש עוד אנשים שרוצים לריב על כך, על זה נאמר שיניח להם להיות שליחי ציבור הוזה יעשה יותר נחת רוח לנשמת אביו מאשר יריב עם אנשים על כך.

כתוב בתחילת שולחן ערוך שלא יבוש מפני המלעיגים, הכוונה שלא יתפעל ממה שלועגים לו, אך לא יתקוטט ולא יריב איתם.

בברכה,

דני ארגמן