האם צריך להחזיר רפורמים בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/07/02 11:34 ז באב התשסב

שאלה

ב"ה

כבוד הרב

הרבה זמן שלא הייתי באתר אבל לפני הרבה זמן ראיתי תשובות של חלק מהרבנים על זה שאם יש יהודי "רפורמי" או מה שלא יחשוב את עצמו

אין להכניסו למניין שהרי זו תורה שבעל פה

וקבלה ממשה רבינו בסיני שהוא לא מקבל אותה

אבל כל זה לא עומד במקביל למה שאמר נשיא דורנו זצ"ל מילובאוויץ שאמר שיש לפעול על יהודים אלו

ולקרבן לתורה ולצאת למבצעים של הנחת תפילין ומעשי גמילות חסד על יהודים.

ולכן צריך לפעול על כל בכל מצב שהוא והכוונה בלפעול זה ללכת ולבקש שיניח תפילין וכו וכו

ושאלתי היא האם דעת כבוד הרב חלוקה על השיטה של הרבי בנוגע ליהודים במצב "רפורמי" וכדומה

וגם אני מכיר הרבה יהודים שחשבו שהם רפורמים ופעולה זו (או אחרת) שפעלו עליהם אנשי חב"ד גרמה להם לחזור בתשובה.

תשובה

בס"ד

יהודי ריפורמי הוא יהודי למהדרין מן המהדרין, רק שמעשיו\דעותיו\אמונותיו אולי אינם כשרים למהדרין כמוהו.
רק גר ריפורמי אינו יהודי מן המנין, ובודאי צריך בדיקה.

ומכיון שאנו חושבים שצריך להטיב עם כל יהודי ובכלל ההטבה אנחנו חושבים שמצווה רבה להחזיר כל יהודי בתשובה. גם יהודים ריפורמים בכלל. ומצוה לאהוב אותו על מה שהוא ולהאיר לו פנים, ללמד אותו תורה, להניח לו תפילין, להביא אותו לתפילה בבית כנסת, רק שעדין לצערינו הגדול כים לא כל אחד מהם יכול להצטרף להשלים "עשרה" למנין. חלק מהם בודאי שכן וחלק כנראה שלא. (עיין בסיפור בסוף התשובה).

אפשר גם להסביר לו שהדרך שהוא נקלע אליה בשוגג או במזיד, באונס או ברצון אינה הדרך שהלכנו בה מדורי דורות ולכן היא לא מצליחה. וסיבת הענין שהדרך הריפורמית היא המצאה אנושית, וכמו שבן אדם הוא זמני כך הדרך שלהם הצליחה רק זמנית.
כמו שראיתו של כל בן אדם היא מוגבלת כך גם ראיתם של הרבאים והוגי הדעות הריפורמים שהעזו להפר את דברי ה' הרואה קצת יותר רחוק מהם.

כל זה אינו גורע מהחובה לקרבם אל צור מחצבתם\מחצבתינו. להעלות אותם לארץ ישראל יחד עם כל היהודים שעדין נשארים שם לצערינו.

עם כל הכאב - הם אחינו.

שלום

----
סיפור קטן לסיום:
פעם אחת נסע אבי במטוס והיו שם רק תשעה יהודים. חיפשו עשירי למנין ומצאו שנים: רב רפורמי והשמש שלו. אמר מו"ר אבי בלחש למקורביו שהשמש מצטרף אבל הרב הריפורמי לא מצטרף. כיון שיש כבר עשרה בלעדיו יכול הרב הריפורמי גם להתפלל לידם.

התענין הרב הריפורמי במה שאמר הרב ואמרו לו. אחרי התפילה הוא שאל את הרב למה האפליה הזו בינו לבין השמש?
הסביר לו מו"ר אבי שהשמש הוא ריפורמי בגלל המשכורת שלו, אבל אתה רפורמי בגלל שאתה מחזיק באמונה מוטעית.
תיקן הרב הרפורמי ואמר שגם הוא ריפורמי בגלל המשכורת.