האם פיקוח נפש דוחה שטחים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/05/02 10:29 כו באייר התשסב

שאלה

שלום!

ברור לי בלי כל ספק שארץ ישראל זה דבר חשוב מאד! אבל שאלו אותי שאלה ולא ידעתי לענות.

האם באמת צריך להקריב חיי אדם (חילים ואזרחים)

בשביל הערך הזה? ערך חיי אדם לא עולה על הערך הזה?

תודה!

תשובה

בס"ד

אני חושב שהמציאות מראה שאין חיים ללא ארץ ישראל.

כל המחשבה שלמען החיים צריך לוותר על ארץ ישראל התבררה כטעות הגדולה ביותר של על ישראל מאז שהוקמה המדינה.
על המחשבה המוטעית הזו שילמנו ועדין אנחנו משלמים כל יום בדם.

להבין למה כך זה קורה עליך לזכור כי הנביאים מממשילים את ארץ ישראל לאמא.
חשוב נא איך תתיחס למי שימכור את אמא שלו על מנת להגן על חייו. ("פיקוח נפש דוחה חיים של אמא").

הכי חשוב שישאל את עצמו, האם אמא שלו תגן עליו אחרי שהוא ימכור אותה?
אין אדם בלי אדמה!!
מתי נלמד את הכלל הכי בסיסי של החיים.
השואה היתה צריכה ללמד אותנו כבר מזמן שאין עם ישראל בלי ארץ ישראל.
קרא\קראי נא כמה תשובות בענין זה באתר. למשל
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4700

והכי חשוב. חשוב\חישבי על כך באופן הכי פשוט וישר.
מסירת הארץ הצילה חיים?
מסירת הארץ מצילה חיים?
מסירת הארץ תציל חיים?

התשובה היא כל כך - לא!!
כך שזה בושה ממש לשאול.

אבל אם בכל זאת שואלים אז התשובה היא פשוטה. יש מצוות כיבוש הארץ. מצווה זו היא מצווה שכרוכה במלחמה. האם בכיבוש הארץ על ידי יהושע או בכיבוש בתש"ח או בששת הימים לא היו הרוגים.

אם לוחמי תש"ח היו חושבים כך - לא היתה מדינה!!!
צריך שיהיה ברור לך - אם לוחמי תש"ח היו מתפלפלים את כל הפילפולים הללו - לא היינו חיים לא פה ולא בכלל.

מצות כיבוש - היא מצווה שלוקחת חיים של פרט פלוני ואלמוני כיון שיש לה ערך יותר גדול והוא "החיים של האומה".
כי המציאות מוכיחה כי אין חיים לאומה (שמורכבת מהרבה יחידים) בלי הארץ הזו.

כך כתוב בתורה!!
וכך כתוב במציאות!!

שלום.

לבסוף