האם עלי להבין?

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/02/02 10:30 ט באדר התשסב

שאלה

לכב' הרב שלום!

אני מוכרת ספרים לזיכוי הרבים(אין לי שום רווח ממכירה זו).[

סיפרתי על כך לאבי כי חשבתי שיעודד אותי.

אך, במקום לעודד אותי הוא אסר עלי למכור את הספרים בטענה שמכירה זו היא "מסיונריות".

מה לעשות?

אם אני לא ימכור יש לי הפסד כספי וצער רב, ואם אני ימכור אני יעבור על כיבוד אב?!

אשמח אם תוכל לעזור.

תודה,

הדר.

תשובה

בס"ד

להדר שלום,

מצוות כיבוד אב ואם היא מצווה חשובה, אולם, יש לה גדרים ברורים. אין האב רשאי לומר לבנו מה למכור ומה לעשות במקום שאינו נוגע לכבודו, ובפרט כאשר הדבר גורם להפסד כספי. על כן, אחרי שתסבירי זאת בנימוס את רשאית למכור את הספרים. אמנם, אין כאן ממש מעשה מצווה שהאב מבקש למנוע ממך, ולכן את רשאית לשמוע בקולו.

בברכה, הרב דוד סתיו