האם מנהגי האישה מן הבית בטלים?

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/04/02 09:30 יד באייר התשסב

שאלה

האם אשה לאחר נישואיה חייבת לנהוג כמנהגי העדה של בעלה או שהיא לעצמה יכולה לנהוג במנהגים בהם הייתה רגילה לפני הנישואין?

תשובה

ב"ה

שלומות,

מעבר לשאלה ההלכתית, ראוי שיהיה מנהג אחד למשפחה. תארי לעצמך שאבא מלמד את בנו לברך ברכת המזון בנוסח אחד ואמו בנוסח אחר? קצת קשה וקצת מבלבל. לכ, לדעתי ראוי ונכון שלא לבלבל ולנהוג מנהג אחד.
מעבר לכך, לרוב הדעות האשה הולכת אחר מנהג בעלה ובתפילה - יש מי שכתב שבגלל ההרגל והכוונה בתפילה, אם הבעל מוכן תוכל להמשיך להחזיק בנוסח אבותיה.

בברכה,

שי