האם מותר לשמוע קריאת מגילה בבית

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/02/21 16:05 י באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול שאלה לגבי פורים

אני ואבא שלי שהוא מעל גיל 80 לא יוצאים מהבית כבר שנה בגלל הקורונה

אנחנו גם מתפללים רק בבית (לא רוצים לקחת סיכונים)

רציתי לשאול האם מותר לשמוע קריאת מגילה דרך הטלוויזיה או דרך הרדיו (האם זה מוציא אותנו לידי חובה)

כדי לא לקחת סיכון בגלל הקורונה בבית הכנסת (כי האנשים שמתפללים אצלנו לא שומרים על ההנחיות) ואני לא רוצה לקחת סיכון

תודה מראש והמון בריאות

דוד

תשובה

שלום רב ויישר כח על המאמץ למען אביך.

באופן עקרוני, לא יוצאים ידי חובה בקריאת מגילה דרך הטלוויזיה או הרדיו.

האפשרות הכי פשוטה היא להשיג מגילה כשרה ולקרוא בעצמך מתוך המגילה יחד עם הקריאה בטלוויזיה וכך תקרא בלי טעויות.

בהצלחה רבה ופורים שמח

טוביה