האם מותר "לרמות" במשחקי מחשב ללא שחקנים אחרים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/12/19 22:27 כג בכסלו התשפ

שאלה

האם זה מוסרי ומותר לרמות במשחקי מחשב שהם לבד שזה אומר שאין עוד שחקנים וזה לא פוגע באף אחד כי זה הורס רק לי את המשחק

תשובה

שלום אלון.

כל עוד אתה לא מרוויח כסף, או משהו שווה כסף (כמו נקודות שאפשר להעביר למישהו אחר תמורת כסף, וכו'), מותר לך "לרמות" מול המחשב אם אתה נהנה כך מהמשחק. גיימרים קוראים לזה "צ'יט". כדאי לשים לב שאתה לא מוריד תוכנה או פורץ לתוכנה של המשחק לצורך הרמאות, כי זה עלול להזיק למחשב שלך. לפעמים מציעים באינטרנט צ'יטים שבתוכם מסתתרים וירוסים, או כאלה שחברת המשחקים יכולה לחסום אותך בגללם (אם זה משחק רשת).

לסיכום: אם זו רמאות שהיכולת לבצע אותה מוטמעת בתוך המשחק עצמו (כלומר שיוצרי המשחק איפשרו אותה) - אין בעיה. אם לצורך הרמאות הסתייעת בגורם חיצוני, כמו תוכנה אחרת או פריצה - זה יותר בעייתי.

בכל מקרה - משחקי מחשב זה נחמד וכיף, כל עוד אין בהם יותר מדי אלימות, וכל עוד מצליחים להקפיד על מינון סביר, למשל שעה ביום.

תהנה!

אוהד