האם מותר לעשות חור לשם עגילים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/08/03 02:33 יד באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלוםרב!

רציתי לדעת אם מותר (לבנות) לעשות חור אחד באוזן מפני ששמעתי סברה שאומרת "אם הקדוש ברוך הוא היה רוצה שיהיו לנו חורים היינו נולדים איתם" האם יש בסברה הזאת ממש או שמותר לעשות חורים!!

תודה רבה וישר-כוח!!!

תשובה

בס"ד

מותר לעשות חורים לשם עגילים באוזן. והקב"ה נתן אפשרות לאדם לתקן את העולם ולתקן את עצמו וסימן לדבר הוא ברית המילה.

אסור לאדם להזיק לעצמו. ולכן אסור לקעקע או לסרוט את עצמו ולהוציא מעצמו דם וכד' אבל פעולה כזו שנעשית לשם נוי - מותרת. כי התנאות עדינה וצנועה - מותרת ויש בה מצווה.

בהצלחה