האם מותר לעשות בדיקת זרע אם יש חשש לבעיה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/01/07 22:36 יא בשבט התשסז

שאלה

אם מתברר למשהו שיתכן שיש לו בעיה באיכות הזרע (דבר שאפשר לתקן אם ניתוח, וטוב שהניתוח יהיה כמה שיותר מהר בשביל יעילותו) האם מותר לו ללכת לבדיקה זו למרות שלכאורה זה זרע לבטלה. בנוסף זהו דבר שמנסים (בקושי רב) להשמר ממנו ובבדיקה זו האדם נאלץ לעשות דבר הפוגע בנפשו. אני אודע לכם מאוד אם תוכלו להשיב לי על השאלה (ואם אפשר גם בהקדם כי זה על הפרק)

תשובה

שלום וברכה
כעיקרון, יש הרבה פוסקים, ואני הקטן נוטה לדעתם, כי כל בדיקת זרע הקשורה להפריה אינה הוצאת שכבת זרע לבטלה, כי אם מצווה גדולה.
ברם, יש להתייעץ עם פוסק הלכה בכל מקרה בפני עצמו, בשל העובדה שהדבר קשור לעוד מרכיבים: רמת החשד, שלילת אפשרויות אחרות קודם לכן וכדו'.

כל טוב