האם מותר למכור באתרי מסחר אלקטרוני באינטרנט טלית מצויצת ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/19 22:10 יד באייר התשעט

שאלה

לכבוד הרב שלום.

האם מותר למכור באתרי מסחר אלקטרוני באינטרנט טלית מצויצת ? האם יש לחשוש שמא הקונה יהיה גוי או שניתן לשער שיהיה יהודי?

תודה

תשובה

שלום וברכה

איסור מכירת טלית לגוי שריר תקף מכוח היותו כתוב בשולחן ערוך, אולם בשל העובדה שחלק מהסיבות שנמצאים ביסודו אינן כה חזקות בזמן הזה - אין מחמירים בו, ואנו מוצאים תשובות שהקלו בו בתנאים מסוימים.

העובדה שלא הולכים בכלל עם טלית כל הזמן, והעובדה שהפחדים מפני גוי שסתם יהרוג בדרך הם אחרים בזמן הזה היא זו שמביאה לידי הימנעות מהחמרה בדין זה.

ועל כן, מותר למכור באינטרנט, שהלוא זה בכלל ספק אם יקנו את זה גויים, וסביר להניח שרוב הקונים יהיו דווקא יהודים, ומותר להסתמך על זה.

כל טוב