האם מותר ללכת לחתונה בשלשת השבועות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 19/06/02 04:24 ט בתמוז התשסב

שאלה

הוזמנו לחתונה אשר תתקיים בשלשת השבועות. על פי הבן ישי חי, אנו לא מקיימים חתונות בתקופה זו. האם הרבנות מקיימת חתונות בתקופה זו? אם כן, האם מותר לנו ללכת לחתונה כזו? אם הזוג מתחתן לא דרך הרבנות, האם סביר להניח שהאוכל לא כשר?

תשובה

א.אף שהאשכנזים היוצאים ביד רמ"א (או"ח סימן תקנא סעיף ב) נוהגים שלא להנשא בשלושת השבועות, הספרדים הנמשכים אחרי פסקי השו"ע נהגו כן להנשא עד ר"ח אב, מלבד ליל ר"ח, (שו"ת יבי"א ח"ו סימן מג), ואף לאשכנזים ניתן להקל לנהוג כמנהג הספרדים כשקיים צורך.
לכן, שנוהג ע"פ מנהגי הבן איש חי, שלא לערוך נישואין בשלושת השבועות, רשאי ללכת לחופה בלבד.
ב.לא בהכרח שאם הזוג מתחתן לא דרך הרבנות שהאוכל אינו כשר, משום שמאד יתכן שבמשפחה מצויים אנשים שומרי מצוות, שרק בגללם מזמינים מזון מקטרינג כשר.
ולא בהכרח שאם הזוג מתחתן דרך הרבנות שהאוכל כשר, משום שלאחרונה מצויים מכשולים רבים בכל הקשור לקטרינג שאינו כפוף לאולם השמחות או לגן הארועים.
על כן יש לדרוש הצגת תעודת כשרות מהקטרינג בין שהזוג נישא דרך הרבנות ובין שלא.