האם מותר לי לייעץ לאחותי לקנות בגדים לא צנועים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/06/20 21:19 יט בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב.

אחותי הגדולה חילונית ואני דתייה ויוצא שהיא מתייעצת איתי לבחירת בגדים לא צנועים האם מותר לי לייעץ לה?

למרות שחשוב לי לציין שזה לא משנה מה אני אגיד היא בכל מקרה תקנה בגד לא צנוע.

ואם אדבר ואנסה להסביר אפילו בנעימות שמבחינתי זה בעייתי זה יגרום לחוסר נעימות בנינו ואפילו גם לריחוק.

ויש להתחשב בזה שעקב פער השנים בנינו אני מרגישה לא בנוח בנושא הזה.

ואם אסור לי אז באיזה דרך אצטרך לענות מבלי לשקר וליצור חוסר נעימות.

תודה מראש!

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב.

כל הכבוד על תשומת הלב והרגישות להלכה, וגם הרגישות לאחותך.

לפי מה שאת מתארת, אי אפשר לומר שאת 'מכשילה' אותה בקניה של בגדים לא צנועים. כמו שכתבת - המצב לצערנו היא שבכל מקרה היא תקנה בגד לא צנוע. אבל, יחד עם זה, כשהיא מתיעצת איתך - בדברים שלך יש 'סיוע לדבר עבירה'. זה קצת כמו להתיעץ איתך לאיזה מסעדה לא כשרה ללכת..

במצב כזה, זה תלוי במצב הרוחני של אחותך. אם היא רחוקה לגמרי מכל ענינים דתיים, היא לא מאמינה בשום צורה וכו' - אז יותר אפשר להקל. אמנם, גם במקרה זה, לא כדאי ללכת איתה לחנויות ולבחור איתה בגדים לא צנועים - יש בזה 'חילול ה'. אולי את יכולה להגיד לה שלא נעים לך ואת חוששת שיראו אותך שם וכו'.

אבל אם היא כן שומרת מסורת באיזה צורה, אז בהחלט את צריכה להמנע. אני מאד מבין את החשש שתגרם מזה חוסר נעימות, אבל יחד עם זה, העמידה שלך על העקרונות שלך יכולה גם היא להשפיע עליה באיזה צורה. בכל אופן, אם את מרגישה שזה ממש ייצור מריבה וכו', את בהחלט יכולה למצוא איזה תירוץ גם אם הוא לא הכי אמיתי שבעולם.

בהצלחה רבה!

טוביה