האם מותר לי לזרום עם בחור ולא באמת לרצות אותו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/04/22 14:14 כט באדר ב'

שאלה

הרבה פעמים אני נתקלת בזה שבחור (נער) מנסה להתחיל איתי

אני מבינה את החשיבות של חבר בגיל הזה לכן אני גם לא נותנת את מספרי הטלפון ומסננת כשהם משיגים איכשהו

מה שמציק לי זה שאני מתייחסת לבנים כאל בנות, רק שיש איתם גבולות יותר אדומים, לכן קשה לי לא לזרום איתם..

למשל, עושה התנדבות וצריכה לשבת באיזה מקום ולעזור,

יש שעה הפסקה (סיפור אמיתי שקרה לי)והתיישבתי לי על כיסא

בא ומתיישב מולי אחד המתנדבים שם גם,

התחיל לדבר איתי, אני יודעת שהוא מתחיל איתי,

אבל זה לא מפריע לי, אז זרמתי, שוחחנו ,

והיה ממש נחמד, הוא רצה את הטלפון שלי, אמרתי לו לא והכל התנהל כרגיל..

למעט זה שהוא ניסה עוד פעמיים אבל שוב, אני עקשנית..

כל הסובבים אותי אומרים לי שזה לא בסדר ולמה להדליק ולחמם אותם סתם אם זו בכלל לא הכוונה שלי?!

אבל אני באמת נהנית לדבר איתם!!

כיף לי שדמות של בן מתייחסת בכנות לאיך עבר עלי היום ומסכל עלי שונה מאיך שחברות מסתכלות עלי..

מחשבה שונה, תשובות שונות.. מגוון!!

זה מותר או אסור?

מותר לי סתם לנהל שיחה עם גבר ללא שום מטרה?!

למשל- ידיד, כזה שמדי פעם יוצא לדבר, זה בעייתי?

כמובן שמירת נגיעה וגבולות על מה לדבר ועל מה לא!

תשובה

היי יקרה.

ניכר מהדברים שלך שאת נערה בוגרת ואחראית ואת שואלת שאלות חשובות, ונוגעת בנושא משמעותי ומהותי שחשוב לדבר עליו ולדון בו.

קודם כל, חשוב לי לומר לך שהרצון לקשר עם הסביבה והחברה- ובכלל זה גם קשר עם בני המין השני- הוא הגיוני, לגיטימי ומתבקש. כבני אדם, נולדנו כיצורים חברתיים ותקשורתיים ששואפים ליצור אינטראקציה עם הזולת, כך שהרצון שלך "סתם לנהל שיחה עם גבר..." כדברייך, הוא מובן וטבעי. את מתארת רצון ועניין בקשר "אפלטוני", ידידותי ונטול אינטרס מיני עם גברים, תוך מודעות למספר גבולות בסיסיים שנדרשים על מנת לשמור על עצמך, ואת צודקת. כשמדובר על קשר עם בנים זה לא אסור או מותר, לא הכל או כלום, לא שחור או לבן; אך זה מצריך מצידך, בתור נערה צעירה, הצבת גבולות מסוימים ובסיסיים שניכר בשאלתך שאת מודעת לחשיבותם ומתעקשת לשמור עליהם, וזה בהחלט ראוי להערכה.

אני ממליצה לך בזמנך הפנוי, לשבת עם עצמך וממש לחשוב ולברר עם עצמך מה מבחינתך ה"קווים האדומים" שאותם בחיים לא תעברי? איך תפעלי במידה שתחושי אי נוחות בקשר עם מישהו? מה תעשי כשתרגישי שהגבולות שהגדרת עם עצמך נחצים ע"י הסביבה?

עם זאת, חשוב לי להתייחס לביקורת שנראה שאת מקבלת מהסביבה, אמירות השוללות קשר סתמי עם בנים בטענה של "למה 'לחמם' אותם סתם?". אני לא מתיימרת לדבר בשם נציגת הדת או בתור אשת חינוך גדולה, כי אני לא (ואולי רחוקה מזה), אבל בתור אישה אני מוצאת את עצמי מסתייגת ונרתעת ממשפטים כאלה ואחרים שמרמזים וקובעים באופן עקיף, שהאחריות המוטלת על בנות היא לשמור על עצמן ועל צניעותן כדי לא "לחמם" או "להדליק" את הבנים, כדברייך. אין ספק שיש להישמר ולו כדי לשמור על הכבוד ועל הבטחון שלך, אך לא כדי להימנע "מלהכשיל" גברים.

אם את מרגישה שהדברים לא מספיק ברורים לך עם עצמך, זה לגמרי בסדר, בשביל זה הייתי ממליצה לך לקרא יותר על הנושא. אני ממליצה לך אם יש לך אפשרות להשיג את הספר "מה את מבקשת" של אוריה מבורך, שעוסק בדיוק על זה, על מיניות, על בנים ועל מה שביניהם, בצורה שמורה אך מעמיקה. תוכלי למצוא פרקים מהספר, יחד עם שאלות ותשובות בנושא, מאת אוריה מבורך, כאן:

https://www.makshivim.org.il/blog/categories/%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%9A

בנוסף, מצרפת לך קישור למאמרים בנושא מיניות וצניעות באתר של "חברים מקשיבים":

https://www.makshivim.org.il/blog/categories/%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA

כמובן, אם תרצי להמשיך להתייעץ איתנו את מוזמנת לפנות אלינו באתר חברים מקשיבים, להתקשר אלינו לכוכבית 8298, או לכתוב לנו בווטסאפ: 052-468-3927. נשמח לדבר איתך.

הרבה הצלחה!

רחלי