האם מותר להישתמש באמצעי מניעה,

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/06 16:12 כא באייר התשסו

שאלה

השאלה

אנחנו זוג צעיר עם שני בנים ובת מצב כלכלי קשה חלוקים בדעתנו האם מותר להישתמש באמצעי מניעה כדי שלא להביא כרגע עוד ילדים ואם מותר אז אלו אמצעים רצוי

התשובה

שלום וברכה

חסרים המון פרטים בשאלה.

ספרו קצת על עצמכם, על מעשיכם, על גיל הילדים ועל השיקולים - ואנסה להדריך אתכם מה לעשות. אם יש תלמיד חכם שאתם יכולים לדבר אתו פנים אל פנים זה יותר טוב, אך אם זה לא אפשרי אתם יכולים לכתוב לכאן.

כל טוב

התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו בתאריך י"ח אייר ה'תשס"ו

אני בן 35 וזוגתי בת 27 הילד הראשון בן 6 השני בן 3 והילדה בת 3 חודשים לאשתי אין עבודה קבועה,

יש לנו משכנתה גבוהה,ומינוס הלוואות של כ-100,000 ₪[לא כולל חוב למשכנתה] יצא לנו רצף –

6 שנים מעון [ממוצע 1600לחודש] ויש לנו עוד 3 שנים בע"ה לשלם מעון על הילדה ,

אני מרגיש שאני מתמוטט כלכלית ,ולכן אני מבקש מאשתי להשתמש באמצעי מניעה,

היא רואה את זה כחוסר אמונה בקדוש ברוך הוא!!

לכן באה השאלה שלי ,האם מותר במקרים כאלה, ואם כן באילו אמצעים מותר ועדיף???

אם לא ברור, אז אשתי דתייה ואני לא ,אבל שומרים על אורח חיים דתי.

תשובה

שלום וברכה
אענה בקיצור, למרות שיש מקום לאריכות יותר גדולה.
בשל העובדה שיש לכם כבר בן ובת ההלכה מתירה הרחקה יותר גדולה בין הלידות, אולם היא אוסרת הימנעות לחלוטין מלידת ילדים. אם אתם מתכוונים להשתמש באמצעים אלה לתקופה מסוימת הנמדדת בחודשים - לא בשנים - משהו כמו עד סוף השנה - מותר לכם. אם הכוונה שלכם להימנע לגמרי מילדים - זה לא טוב ולא נכון.
יישר כוח לכם שאתם מדברים אחד עם השני ומחליטים החלטות ביחד ולא לחוד.

כל טוב, הרבה שלום ויציאה מהמצב הכלכלי הקשה.