האם מותר לגברים לטבול במקווה של נשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/05/02 16:06 ט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליטא

שאלתי לגבי מקווה טהרה של נשים האם הוא יכול לשמש גם לגברים ואם כן מהם הסייגים?

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

בס"ד

מצד הדין אין בכך בעיה ובלבד שמחליפים מים אחרי שגברים טובלים או שמחטאים אותם.

לעומת זאת אין צורך להחליף מים אחרי שנשים טובלות.

הבעיה העיקרית היא שלפעמים נשים נמנעות מלבוא למקוה שגברים טובלים בו באקראי, בגלל חשש לפגישה אקראית עם גברים או בגלל בעיות אסתטיות, גועל ממקוה שגברים טבלו בו. או בעיות נקיון או סתפם פחדים וחששות וכד'.

צריך להדגיש שכלל לא חשוב אם הן צודקות בחששותיהן או לא.

אם תהיה אפילו אשה אחת שאולי אולי לא תבוא פעם אחת למקוה בגלל שגברים טבלו בו. ואפילו יש רק חשש קל שבקלים בלבד - אין לשום גבר לטבול בו. ואין לו שום מצוה בכך. ויש חשש גדול של עבירה בכך וגם חשש גזל.

מתוך נסיוני למדתי שבכל קהילה תמיד יש נשים שחוששות את החששות האלו . ועל כן אין לגברים לטבול במקוה נשים כלל אם לא שידוע בודאות שהמציאות היא שאין את החששות שלעיל. (ובודאי בחו"ל על המקום שאתה שואל עליו).

בהצלחה.