האם מותר לאשה לעסות גבר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/08/05 09:40 כד באב התשסה

שאלה

שלום וברכה לרה.

ברצוני לשאול: אם אני צריך טיפול של פיזיוטרפיה ויש לי אפשרות שדודה שלי העוסקת במקצוע תטפל בי. האם יש בכך איסור הלכתי שאשה תטפל בגבר? למרות שהוא בן משפחתה? אוש עדיף ללכת לגבר המטפל בגוף ציבורי כמו קופ"ח וכד'.

תודה לרב על התייחסותו לשאלה.

בברכה ובתודה מראש

תשובה

בס"ד

עדיף שגבר יטפל בך, כדי להמנע מהרהור עבירה.

לא כך אנחנו קוראים בכל יום בקריאת שמע כמה פעמים להזהר אפילו ממראה כדילא להרהר ולא לתור אחרי עיננו וליבנו. כל שכן שאשה נוגעת בגופך פעמים רבות שיש בזה הרהור עבירה.

שהגוף של האדם הוא כמו מגנט - בשעה שהוא לבדו הוא לא מפריע ולא זז.
אבל בשעה שמקרבים אותו לברזל או למגנט אחר הוא מתחיל להגיב.
כך הוא בן אדם אע"פ שאין לו יצר הרע. כשהוא במגע או בקירבה לאשה - הוא מתחיל להרהר הרהורי עבירה.

בהצלחה