האם לתת צדקה???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/10/02 09:31 יח בחשון התשסג

שאלה

רציתי לשמוע את דעת הרב בנושא הבא:

זכיתי ויוצא לי להיות בכותל וברובע היהודי לעתים קרובות.

ישנה אישה אחת, מקבצת נדבות שלפעמים יושבת בכניסה לעזרת נשים בכותל ופעמים יושבת בכניסה לרובע. האשה הזאת מאוד מרירה, רוב הזמן מחרפת ומגדפת, מקללת קללות נמרצות עוברי אורח שלא נתנו לה צדקה, או התעלמו ממנה. פעם אחת הייתי עדה לכך שקיללה והשפילה אשה צעירה שנתנה לה צדקה- אך לדעתה הסכום לא היה מספיק...

לדעתי - אין לתת לאישה זו צדקה, לדעתי כך קובעת ההלכה.

מצד שני - כל פעם שאני (או אחרים) יעברו והיא תקרא לעברינו ולא נענה (או נגיד שאין לנו) היא ממטירה קללות ...

וחוץ מזה- מהי הדרך הנכונה לא לתת- האם לומר לה אין לי כסף, או פשוט להתעלם מקריאתה??

יש לציין שכל מי שעובר לידה היא תקרא לעברו לתת לה צדקה (בדרך כלל במילים:"גברת"!!!!)

מה עושים??

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לצערינו התופעה הזו קיימת לא רק בכותל אלא בעוד מקומות.

מי שמרגיש שהוא לא מזדהה ולא מעוניין לתת לה או לאנשים שכדוגמתה בודאי שהוא לא חייב לתת.
אפשר לומר במקרה כזה אין לי כסף והלתחמק באלגנטיות.

אסור לבזות אותה או להשפיל אותה .או לגרום לפגיעה בה.
לא כדאי להכנס עימה כלל לוויכוח או דיבורים.
לא צריך לפחד מ "הקללות " שהיא ממטירה.
צריך להתפלל להשם שהשם ימלא את חסרונה בגוף ובנפש.

בברכה,

עוזיאל