האם לכל אבר יש משמעות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 02:58 יז בטבת התשסד

שאלה

האם לכל אבר בגוף האדם יש משמעות?

תשובה

בס"ד

כשכל אחד מאיתנו רואה מערכת כל כך מתוחכמת, שכל מי שקצת לומד ביולוגיה או רפואה, כל מי שלומד על גוף האדם עומד ומשתומם על המורכבות האדירה והתחכום המדהים, נראה שהתשובה לשאלה אם לכל איבר יש משמעות - ברורה.

כשאנו מסתכלים על הבריאה בכלל ובפרט על גוף האדם אנו רואים בו חוכמה נפלאה, מערכת אורגנית שכל חלק מושפע ומשפיע על זולתו.

כיום עם התפתחות המדע יכול האדם להתבונן באופן מדויק ועקבי על גוף האדם, וכך למד על גופו, אבריו, תפקידי האיברים והשפעתם ההדדית.

ידיעות אלו מתחדשות כל הזמן ולא היו ידועות בעבר ("בעבר" זה יכול להיות תגלית שהתגלתה לפני חודש…). אך עם כל ההתקדמות אנו עדין רחוקים מהבנה מלאה של כל פלאי מוחו של האדם וכן לעמקי ה- ד.נ.א. , ולכל מסתרי הנפש של בן אנוש לא הגענו.

לכן ברור שמה שאיננו יודעים על תפקידו של איבר זה או אחר אינו אומר שאין לו תפקיד, אלא שהאדם בשכלו המצומצם עדיין לא גילה זאת, אך ברור שאם ריבונו של עולם ברא אותו - יש לו תפקיד.

כל טוב.