האם ליידע על בגידה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/06 22:09 כד בתשרי התשסז

שאלה

ידוע לי על גבר דתי שבוגד. ישנם אנשים נוספים שיודעים. אשתו לא יודעת. האם יש עניין לספר לה בדרך כלשהי או שעדיף שתישאר בתמימותה? יש לציין שאנשים פנו אל הגבר וביקשו שיפסיק, אך הוא לא קיבל את הדברים.

תשובה

שלום וברכה
מטבע הדברים מדובר בשאלה קטגורית. יש כמובן להתאים את התשובה למקרה המדובר.

אם מדובר בניאוף מתמשך, ואם מדובר לאחר ניסיון להפסיק את זה - יש בדרך כלל לספר לאישה וזאת משלוש סיבות:
א. מניעת חיים בשקר.
ב. מה ששנוי עליך אל תעשה לחברך, ורוב בני האדם מעדיפים לדעת.
ג. בשעה שזה יגיע אליה בדרך אחרת תהיה התמוטטות כללית, גם כלפי אלה שידעו ולא דיברו ולא סיפרו.

מובן הדבר שיש לשקול כיצד לעשות זאת, ולא לפטור את עצמנו רק בסיפור כי אם גם בתמיכה ובעזרה לאחר מכן, בשל העובדה שמדובר באחד החורבנות הקשים ביותר הנופליפ על האדם.

ד' ירחם, ויסייע בעדנו לחזק את מבצר משפחותינו