האם לחגוג את יום העצמאות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/08/05 13:43 כד באב התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

אני הייתי בגוש קטיף עד לגירוש.(שב"ח)

באותו יום שגורשתי וחזרתי הביתה ראיתי זיקוקים מעבר לחלון.קשה היה לראות את המחזה איך אנשים הלכו לבלות ולשמוח באותו זמן שמגרשים יהודים.

בהזדמנות דיברתי עם השכן שלי-תלמיד חכם-חבדני"ק

והוא אמר לי: "איך אני יכול לשמוח ביום העצמאות כאשר בחוץ יש במות ריקודים ופריצות בלי סוף,צריך לקרוע ולשבת באבל על מה שקורא בחוץ ולא ולשמוח" אלו בערך היו דבריו ולא היה לי מה להשיב לו מכיוון שגם אני חשתי כך אחרי שגרשו את היהודים מביתם ולא האמנתי איך אפשר לשמוח בזמן שמגרשים יהודים.

אודה לרב אם יענה לי ואז אוכל גם לענות בעז"ה לשכני.

תשובה

בס"ד

השאלה שלך היא שאלה מאוד קשה. כולנו מרגישים נבגדים על ידי הממשלה הזאת. ובמיוחד שכולנו ראינו את המגרשים כשהם לובשים מדים מיוחדים ועליהם סמל של מדינת ישראל. כאילו בשם המדים הללו הם מגרשים ומחריבים.

אבל האמת היא שאנחנו לא נמצאים פה בגלל בן גוריון או בגלל הרצל. אנחנו מודים להם מאוד על חלקם הגדול בגאולת ישראל וגם כואבים על חלקם בכפירה שיש היום בעם ישראל. תמיד טוב להסתכל על החיובי. ועל זה אנחנו מדברים עכשיו.

אנחנו נמצאים פה בגלל ההבטחה והשבועה שאלוקים נשבע לאבותינו וחזר עליה למשה והבטיח לו כי נשוב לכאן אחרי הגלות הארורה.

ברוך השם אנחנו חוזרים לאט לאט. והארץ נבנית. ואפילו יקום עכשיו הרצל מקברו ויאמר טעיתי - נאמר לו: חביבי, עם כל הכבוד. לא מפיך אנחנו חיים!
כך נאמר לבן גוריון ולכל חבריו. וכך אנחנו אומרים כת לשרון ולחבריו.

טעיתם? לכו הביתה!!

אנחנו ביום העצמאות מודים לרבונו של עולם על כך שבאנו לארץ הטובה. ארץ שהקב"ה הבטיח לאבותינו וכעת אנחנו פה.
אנחנו מודים שאנחנו לא תחת שלטון של הערבים שלצערינו אנחנו מכירים את ההתנהגות שלהם בתש"ח וגם אחר כך פעמים רבות.
אנחנו מודים שיהודים יכולים לעלות לארץ מה שלא היו יכולים שנים רבות.
אנחנו מודים שכאן בארץ נשמר עם ישראל ובכל הגלויות האחרות הוא מתפורר והולך.
ואני יכול להוסיף כאן רשימה ארוכה על מה שיש לנו להודות לאלוקים. את כל זה אנחנו מודים ביום העצמאות. זה היום שבו החלו כל הדברים הללו בהכרזת המדינה.
אם היום הזה מפריע לך כי הוא הזדהות עם החילונים. אם אתה לא יכול להיות שותף עם הציבור החילוני בשמחתו. אתה חייב להודות לאלוקים בצורה אחרת או ביום אחר.
והאמת הבעיה היא לא עם החילוני המצוי. שהוא בדרך כלל מלא אמונה ואהבה לאלוקים. והחבד"ניקים יודעים זאת יותר מכל אחד אחר.
הבעיה היא עם השלטון הרע הזה שיש לנו בארץ שהוא מנווט את המדינה על ידי כפירה וניתוק מכל מה שהוא יהודי.
תקשורת עויינת. בתי משפט - ה' ירחם! את כולם צריך להחליף. אבל לא לחזור אחורה לשלטון הישמעלים. חס וחלילה.
לא נחזור לשלטון אירופה המנומסת והעדינה.
לא נחזור להתבולל בצרפת 80 אחוז.
לא נחזור לחיות תחת שלטונו הטוב של מלך מרוקו.

בהצלחה