האם להתפלל על פרנסה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 06:05 כו בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני מתנצל שאני נודניק אבל אני חייב להבין את הענין

הרב אמר שמותר להתפלל לפרנסה אבל אנחנו רואים בגמ' שכשהתפללו לפרנסה וירד להם רגל זהב הם הפסידו את העולם הבא.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

הסיפור בגמרא הוא על רבי חנינא בן דוסא שכל העולם כולו התפרנס בגללו, ואי אפשר שאדם שתלוי באוכל הוא יהיה האדם שבזכותו יהיה אוכל לכולם.

יש כאן מעגל סגור.
אדם יכול להרים מישהו אחר - לא את עצמו.

לכן הוא ניזון בקב חרובים בלבד מערב שבת לערב שבת.

רבי חנינא בן דוסא שבמדרגתו היה צריך להיות ניזון במינימום אוכל גשמי - כשרצה יותר אוכל גשמי - הראו לו שזה על חשבון העולם הרוחני שלו.

גם אנחנו אם נתפלל על דבר שאינו שלנו - נקח מחלקנו בעולם הבא.

"פרנסה" היא עדיין חלקנו בעולם הזה. אם נזכה להיות במדרגה יותר גדולה - כל קשר לחומריות יתירה יפריע לנו.

לכן מתפללים על כך.

אגב. גם רבי חנינא התפלל לפרנסה - בשביל אחרים.