האם להתחתן כשאין רגש?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/08/03 09:02 כא באב התשסג

שאלה

האם יש סיכוי להצלחה של נישואין אם אין משיכה פיסית מצד הבחורה?

לטענתה אין תחושה של געגועים , אבל יש תחושה טובה בזמן המפגש עצמו, וזאת לאחר תקופה ארוכה של מפגשים ?

אמנם נראה לנו שיש התאמה בהרבה תחומים אבל היא בסופו של דבר החליטה שהקשר ראוי לחברות טובה ולא יותר מזה, אם כי בעצמה לא בטוחה בכך שאנחנו לא מתאימים, היא אינה רוצה למשוך את הקשר יותר כדי שאוכל להקדיש זמן לקשר בטוח יותר , האם יש טעם להמשיך לנסות?

אני אישית מאוד רוצה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

אני לא יודע עד כמה השאלה עדיין רלוונטית, לפני כמה חודשים היו כמעט אלף שאלות ממתינות, שעכשיו נשארו מהן יותר ממאה...

למעשה. זה חשוב שתהיה רמה מסויימת של רגש כנה לפני החתונה, אם לא מרגישים כלום כלום - לא כדאי להמשיך.

אם מרגישים לפני שנפגשים רגש משיכה אמיתי, 'המיית הלב' – זה יכול להיות מספיק בשלב של לפני החתונה. לא צריך לחפש "להבות אש" - זה צריך להגיע רק אחרי החתונה. אתה רק צריך לראות שזה אפשרי.

אם לא הולכים על חתונה – אין טעם להמשיך את הקשר!!!

בכל מקרה אם נפרדתם – אל תצטער. כנראה שהקב"ה שומר לך את ההצעה האמיתית.

ויהי רצון שתמצא את בת זוגך המיועדת לך משמים בקרוב, ושיתמלאו כל משאלות ליבך לטובה.