האם להתחתן איתה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/10/02 21:54 כב בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב עוזיאל אליהו

אני נמצא בקשר עם בחורה למעלה משנה אך עדיין אני מתלבט האם להתחתן איתה, מכיוון שבהתחלה היה ביננו שוני רב בהשקפת העולם אך ככל שהזמן עובר הפער הולך ומצטמצם (היא מתחזקת באמונה ויראת שמיים). אך מה שמטריד אותי הוא העובדה שאני לא כל כך "מתחבר" למשפחתה שהם חילוניים ושונים ממני מאוד. לפעמים אני חושב שאולי יש בנות שיהיו יותר מתאימות ממנה אך מצד שני אני אוהב אותה ואת אופייה. עלי לציין שהיא בעצמה מפצירה בי להחליט כבר על דרכי אך אינני יכול להכריע: לא להיפרד ולא להתחתן מה עלי לעשות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אתה מרגיש שזו האשה שאיתה אתה רוצה לחיות ויש בינכם התאמה וגם היא מרגישה שהיא רוצה להתחתן איתך
אז למה אתם מחכים???????

דע לך כי " שוני בהשקפת עולם "זה לא סוף העולם על שוני כזה אפשר להתגבר.
השאלה היא האם יש בינכם תאום ציפיות בתחום הרוחני?
כפי שהבנתי היא באה מרקע חילוני ואתה מרקע דתי
וכשיש תאום ציפיות אז ניתן להמשיך הלאה.זו נקודה מאוד יסודית שאותה צריך לברר .
וזה דורש ממך להסביר ולשכנע וזה דורש ממנה לשנות את אורחות חייה האם היא מוכנה לזה ?

אני חושב שבסופו של דבר אתה מתחתן איתה כי היא רעייתך לעתיד ואתה לא מתחתן עם המשפחה שלה.
נכון הוא שימשיך להיות קשר וילדיך יבקרו בבית הסבא והסבתא אך זה לא צריך להוות שיקול מכריע בקבלת החלטה אם להתחתן או לא.

אולם אם אתה חש שרעייתך לעתיד קשורה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד למשפחתה וזה יכול להפר את האיזון הרוחני בינכם אז בהחלט זה שיקול שצריך להביא אותו בחשבון.

בהצלחה,

עוזיאל