האם להציע לה חברות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/10/02 03:24 כד בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

כבר המון זמן אני "דלוק" על אחת שלומדת בבית הספר שלי.

עדיין לא הצעתי לה לצאת, בגלל חוסר ביטחון עצמי בדברים האלו.

כל מי שדיברתי איתו על זה אמר לי את אותה תשובה, שאני צריך לעשות את זה.

אני כבר לא יכול יותר לסבול מהעניין הזה, זה גורם לי לדכאון, ולסבל.

מהי דעתך? אני צריך להזמין אותה לצאת, או לא?

תשובה

בס"ד

אתה צריך לאסוף כוחות. שיהיה לך הרבה הרבה בטוחן עצמי. ומתוך הרבה כוח ובטחון עצמי תחליט לא לדבר איתה ולא להציע לה לצאת.

לא בגלל חולשה - אלא בגלל כוח.

שיהיה לך כוח להתגבר על הנטיה הזו לצאת איתה.

"יציאה" עם בת מבית הספר שלך - לא בריאה כלל וכלל. היא אינה לפי רוח ההלכה. אינה לפי רצון ה'. והיא מביאה את האדם לעשות איסורים הלכתיים. איסורים נגד רצון ה' שבאותו רגע נורא נחמדים ומושכים - אבל אחר כך נורא מצטערים עליהם.

לכן אני אומר לך "לא ללכת על זה".

תלך על זה רק עם מי שתהיה האשה האמיתית שלך.

אל תלך על "כאילו".

לך רק על הדבר האמיתי.