האם להמשיך את הקשר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/07 10:11 כד בטבת התשסז

שאלה

שלום וברכה לכולם,

קודם אני רוצה להגיד שאני מאוד נהנת מהאתר שלך...

ועכשיו לסיפור שלי:

יצאתי עם בחור 3 שנים,בחור דתי ממשפחה דתית,

אני בחורה דתיה כלומר שומרת שבת כהלכתה, שומרת צניעות ולובשת מכנסים!

ובכן לתדהמתי גיליתי שהוא בגד ביי!

עכשיו אני יוצאת עם משהו מקסים,מדהים שממש אוהב אותי ואני אותו , הבעיה היחידה והגדולה שהוא חילוני,

האמת שזה לא כלכך מפריע לי כי בשבתות אנחנו לא נפגשים,

אחרי חודשים וחצי שנחנו יוצאים סיפרתי לאבא שלי שאני יוצאת עם משהו חדש, ואפיל שיקרתי עליו שהוא בחור דתי,

באותו הלילה חלמתי חלומות רעים, כנראה מתוצאת השקר שלי!

בקיצור אני לא יודעת מה לעשות???

רע לי??

אני מאוד רוצה להיות איתו ואפילו אנחנו רוצים להתחתן,

אבל מה יהיה חילוני/דתיה???

אנא עזרו לי!

תשובה

שלום וברכה
המציאות בה את נמצאת היא כמובן לא פשוטה כלל ועיקר. היא קשה גם בגלל האמת של קשר בין אדם מאמין למי שאינו מאמין, וגם בשל העובדה שיש לך מערכת משפחתית שאת צריכה להתחשב בה ושאת נאלצת לא לנהוג ביושר.

אני מציע לך ללכת מהסוף להתחלה: קודם כל לבחון האם את באמת סבורה שתוכלי לחיות אתו, מול העובדה שאת דתית והוא לא יהיה שותף אתך בבניית אמונתך, ומול העובדה שאי"ה כשיהיו ילדים אתם תהיו בקרע צפוי איזה חינוך הם יקבלו. לא זו בלבד, אלא ייתכן והקשר עם משפחתך יאבד לך, כי נראה מדברייך שאבא שלך לא יקבל את זה. רק אם את חושבת שתעמדי בכל זה ניתן להמשיך הלאה ולבחון דברים.
אם לא, יש שתי אפשרויות. או שאת מעריכה שהוא יקבל על עצמו אורח חיים דתי כי הוא מאמין בזה באמת, ואז כמובן הכל יותר פשוט, או שלא כדאי לך להסתבך בזה.

אלה האפשרויות העומדות בפנייך, אלא שלא יהיה מישהו אחר שיחליט במקומך, ואין דרך אחרת כי אם להתבונן באופן ישר וחזק על המציאות ולראות מה יותר טוב בשבילך.

אני מברך אותך שתזכי להחליט טוב.

כל טוב והרבה הצלחה