האם להחרים את החתונה של אחותי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/11/03 07:23 ח בחשון התשסד

שאלה

ב"ה

אחותי רוצה להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעיני הורי. הם מאיימים לא לבוא לחתונה. אחותי לא מוותרת ואני נמצאת בתווך.

אני רוצה לעזור להורים שלי להגיע להחלטה נכונה. אבל אני לא יודעת מהי ההחלטה הנכונה.

עזור לי.

תשובה

בס"ד

לשואלת שלום וברכה !

צר היה לי לשמוע על המקרה שתיארת בשאלתך, אך בי תקווה שבאמונה ובאהבה אמיתית אפשר לחבר את כל הקרעים.
ראוי הוא "שלום בית" ושלום משפחה שבשבילו נמסור את הנפש על אף כל הקושי, החששות והבעיות. הצעדים הננקטים בתחום הזה מחייבים שיקול דעת גדול הנובע מתוך אחריות ואכפתיות גדולה ובאמת לכוון שהתוצאה תוביל אל הכיוון הרצוי.
אני מבין שהמציאות קשה וכואבת, אין זה פשוט שלאחר עשרות שנים של נתינה, אהבה ותמיכה ללא הפסקה, הילדה הגדולה פורשת כנפיים ובועטת, אך כל הקושי רק מגדיל את הצורך ואת המחוייבות של ההורים ולקיחת האחריות, אסור ליפול לייאוש ולברוח מהתמודדות.
איני מכיר את המקרה לפרטיו, אך יסוד חשוב בכל סוג של בירור כלשהוא הוא: מנין נובע הרצון למעשה ?
הורייך צריכים לשאול את עצמם שאלה חשובה ביותר – האם החרמה או נטישה של בתם נובעת מתוך אחריות גדולה או מתוך פחד ובריחה מהתמודדות ?
אנו צריכים תמיד לחזק את האמונה שבכל מציאות ואף הקשה ביותר, יש בה נקודת אור שעל ידה נוכל להתרומם למקום עליון יותר.
אני מאמין שמעשה הנובע מתוך אמונה, אחריות ואהבה יוביל לאמון ולצמיחה חדשה בשלום המשפחה.
ובע"ה יתקיים בכם מידתו של אהרון הכהן: "אוהב את הבריות ומקרבן לתורה".

שלום וכל טוב.