האם להוריד כיפה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/05/02 16:39 ז בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב יש שאלה שמאוד מטרידה אותי אני נער דתי (לא חזק) ולפעמים אני הולך למקומות שבהם כאשר אני חובש כיפה יכול להיווצר מצב של חילול השם! כמו מסיבות מעורבות שלפחות שמונים וחמש אחוזים חילונים!!! האם במקרה כזה שהלכתי להוריד את הכיפה או לא?

(ואני מקווה שלא תענה שאני לא ילך בכלל כי אני בטוח אלך ולא אדע שוב מה לעשות)

תשובה

בס"ד

לא . אל תוריד את הכיפה בשום מצב.

יש דבר שרוב בני אדם לא יודעים אותו.
אין תחתית לשאול!
זאת אומרת שאין מדרגה אחרונה שממנה אין יותר נמוך.
אין דבר כזה.

הכיפה תעזור לך לא ליפול למקומות יותר קשים. זה שתחזיק מעמד במקום בו אתה נמצא - זה קידוש ה'.

יותר ממה שחשובה לנו כבודה של ה"כיפה" - חשוב לנו הכבוד שלך.
אתה הוא "צלם אלוקים" ולא הכיפה.
אתה הוא "בנו של מלך" ולא הכיפה.
ואם יפגם כבודה של הכיפה, ובזכות זה כבודך יעלה וישמר - הרווחנו.

ואומר לך עוד דבר שרוב בני אדם לא יודעים אותו.
"בחיים - אין מצב סטטי"
או שאדם עולה או שהוא יורד.

אם תוריד את הכיפה - תרד.
אם תעלה את הכיפה - תקח אחת יותר יפה, יותר חדשה. לא מסוות בצבע השער. ניכרת. (כמעט כתבתי ,,גדולה) - תעלה.

בהצלחה