האם לברך ברכת הגומל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/02/02 20:16 ד באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

ביום שישי בלילה נרדמתי בשמונה וחצי עם בגדי.

בשעה עשר התעוררתי אך לא היה לי כוח להחליף את בגדי והמשכתי לישון. בשעה אחת עשרה התעוררתי שוב. שוב לא היה לי כוח להתלבש אך מצאתי את עצמי בכל זאת מתלבש ומסדר את המיטה. כשהלכתי לשירותים ראיתי שהורי ישנים ואחותי יצאה. כשיצאתי שמעתי רעש של משהו מתבשל על האש (משפחתי חילונית). כשבדקתי ראיתי שאכן יש ביצים על האש. קראתי לאחותי למקרה שהיא נמצאת בבית אך אמי התעוררה וענתה שאחותי יצאה. אז קראתי לה לכבות את האש (כי הורי הם שהדליקו אותה).

א. האם צדקתי כשנהגתי כך?

כשהורי קמו הם ראו שהסיר התחיל להישרף. אמי אמרה שמזל שהתעוררתי ועניתי שלא במקרה התעוררתי (התכוונתי להשגחה של הקב"ה יתברך). אם לא הייתי מתעורר היתתה עלולה להיות ח"ו שריפה בזמן שאנו ישנים. אך ב"ה התעוררתי בזמן.

ב. האם צריך לברך ברכת הגומל? ואם כן האם עדיין אפשר?

תודה רבה ושבוע טוב ומבורך!

תשובה

בס"ד

א. היית צריך להוריד את הסיר מהאש ואין צורך לכבות את האש ומימלא גם אסור.

ב. אם כבר האש הוצתה במשהו במטבח - מותר לכבותו כיון שבדרך כלל יש בזה סכנת נפשות או חשש לזה. ובמיוחד בבלוקים ובבתי דירות. ומי שלא מכיר - לא יודע את כח התפשטות האש. לכן אם יש חשש - כבה.

ג. אין לברך הגומל כיון שהנזק לא נגע בכם.