האם לבוא לסניף לא צנוע על מנת לשמש דוגמא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/05/02 03:43 א בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א, שלום רב.

1. גדלתי וחונכתי ע"י סניף של בני עקיבא,

כיום, מצב הצניעות בסניף הוא לא כ"כ טוב,

אך הדבר משתפר מיום ליום.

אני לא מדריך בסניף.

האם אני יכול לבוא לסניף למרות שעדיין רמת הצניעות שם לא טובה? (ואני לא אפרט)

לא נראה לי שאני יכול להשפיע המון על החניכים בסניף עצמו .

אך יש עניין שבוגרים ילמדו שם ויהיו לדוגמא כלפי החניכים, וכן יקדמו את עניין הצניעות בסניף.

2. האם אני יכול לעבוד בעבודה בקיץ, שאני יודע שיעבדו שם גם בנות, וזה מעורב, כגון קייטנה, וכד', האם עדיף שלא לעבוד בשל כך?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

כתבת שצריך להיות "דוגמא כלפי החניכים, וכן יקדמו את עניין הצניעות בסניף".

הדוגמא תהיה בכך שלא תבוא לסניף המעורב ש"רמת הצניעות שם לא טובה".

אם גם תיצרו במקום זה תעסוקה אחרת לצעירים. משהו "לא תחרותי" למשל "מוקד חסד למשפחות במצוקה" שהצעירים יעברו מבית לבית ויביאו להם מנה חמה. או שתפתחו מחסן לאיסוף בגדים משומשים מיון וחלוקה מחדש. אתה יכול להוסיף כאן עוד דברים כיד ה' הטובה עליך. כך תעשה טוב ותתן דוגמא טובה אמתית לחברה הצעירים.

היום הם לומדים ממך שבחור טוב שמשמש דוגמא הולך לסניף מעורב ש"רמת הצניעות שם לא טובה" וזה כאילו בסדר. - ושנינו יודעים שזה כמובן לא בסדר.

התשובה לשאלה השניה צריכה להיות כמו לראשונה. אלא א כן יש תנאים אחרים.

בהצלחה