האם לא כדאי להיות רווק לנצח?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/02/10 22:36 כב בשבט התשע

שאלה

שלום לרב!

(הפניתי שאלה זו לרב נוסף אך לא קיבלתי מענה לכן אני שואלת שוב באתר.למרות שאתם לא מסכימים. סליחה מראש. )

רציתי לשאול אם יש דבר כזה ביהדות/ בפסיכולוגיה אי-זוגיות בבנ"א?

ז"א , בנ"א שלא מיועד להתחתן, בגלל שמתאים לו להיות לבד, ולא יכול לעבוד בזוג .

לדוגמא אני יש לי אופי שאני לא אוהבת כלל לבוד בצוות, לא בעבודה , לא באוניברסיטה , בכל מה שאני עושה אני מעדיפה לבד. לא כי אני מסתכתכת להיפך, אני לא יוצרת חיכוכים ומאוד מוותרת. אבל מעדיפה לעבוד לבד אם יש אופציה .

ואני לא מתה להתחתן, אני רואה אנשים שמתחתנים לדוגמא וזה לא גורם לי לקנא בהם (מה שאני שומעת אצל הרבה אחרים שכן) . ואני חוששת שזה יפריע לי להתחתן .

קשה לי המחשבה כל הזמן להיות דבוקה למישהו ותלויה במישהו. אני מאוד עצמאית. אני לא יכולה כל הזמן להודיע איפה אני ולראות איפה הבנ"א השני.

ומצד שני אני גם פוחדת להיות מנוצלת בקטע של לעשות דברים בשביל מישהו...

לסיכום, האם יש אנשים שנועדו לא להתחתן בגלל בעיה כזו?

תודה.

תשובה

בסד
שלום רב.
[אין דבר כזה ,ביהדות.!}
לפי היהדות האדם ניברא כדי לחיות בצוותא,(אכן מוכרות תופעות מעין אלה אבל הן מוגדרות אצלנו כסוג של מחלה..או יותר נכון [כהזדמנות לתקן את המידות.])

הביטוי היחד בכל הבריאה שבו השם אומר על מעשיו ["לא טוב"]הוא על מצב זה שאת מתארת.
[" לא טוב היות האדם לבדו..אעשה לו עזר .."]
כן כן זה לא טוב לא טוב כאשר על הכל אמר השם "כי טוב "או "טוב מאד".
חוץ מהמצב שאת מתארת על זה בדיוק נאמר לא טוב.
ויש לעיין בבדיחה שמביא מרן הר"יח הטוב בספרו בן יהוידע על הגמרא בברכות "מצא אישה מצא טוב או חלילה מוצא אני מר ממות את האישה.."
ושם הסביר הרב כי שאלו את הפילוסוף ה"רווק המושבע" למה כן בסוף התחתן הרי אתה אינדבדואליסט וענה כי הוא התחתן עם אישה קטנה ורזה ונמוכה מאד לקיים מה שנאמר אצלם"בחור ברע במעוטו"...אצלם הנשואים הם מעמסה מיותרת ואצלנו היא מצווה כי אדם משלים את עצמו בעצם ההחברות עם השלמתו.
כמו שנאמר בספר בראשית פרק ה.
"[ויקרא שמם אדם"] אדם הוא לא שם של זכר או איש בלבד [אצלנו אדם הוא שם של משפחה].

אצלנו רואים בנשואים הזדמנות לקיום מצוות חסד .נתינה ,תיקון המידות מימוש עצמי כיצור חברתי נותן ולא רק מקבל.
ןלכן אומר התלמוד" כל השרוי בלא אישה שרוי בלא ברכה בלא תורה בלא שמחה בלא חומה ובלא טובה"..כן כן בלא טובה כי זה באמת ["לא טוב".]
בברכה