האם כל אחד כיהודי חייב לשמור שבת?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/04/11 01:06 ג בניסן התשעא

שאלה

אני חוזר בתשובה מספר שנים ויש לי מספר שאלות. מדיי פעם ואשמח לקבל תשובות הראשונה היא האם בעולם המודרני אשר לראש הממשלה ולתפקידים בכירים בממשלה מותם

אחריות גדולה והם צריכים להיות מעודכנים בכל ההתרחשויות וכולל נסיעות בשבת מדי פעם גם התורה מצווה לשמור שבת במלואה?

תשובה

ב"ה,

שלום,

בודאי גם ראש ממשלה צריך לשמור מצוות,
וכשהיה מלך בישראל היה צריך לכתוב ספר תורה מיוחד לעצמו שהיה מלווה אותו בכל מקום, לדעת את ה' בכל מצב.

אבל אם יש צורך מיוחד בשבת לדעת דברים שיש בהם פקוח נפש וקיום הכלל, בודאי שמותר ואף לסועבשבת אם יש צורך,
וכדי לדעת מה מותר ומה אסור צריך לשאול תלמיד חכם שמבין בענינים אלו.

בברכה

דני ארגמן