האם כדאי לדחות את לג בעומר מחשש לחילול שבת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/11 17:04 ז באדר ב'

שאלה

השנה חל ל"ג בעומר ביום ראשון. כידוע, מדורות ל"ג בעומר הפכו למנהג . קיימת בעיה קשה עם חילול שבת שכרוך בהכנות למדורה המתקיימת במוצאי שבת. האם לא כדאי לדחות את הדלקת המדורות ביום . כלומר שידליקו מדורות ביום ראשון ולא במוצאי שבת?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש משמעות ליום י"ח באייר כל"ג לעומר ויש משמעות למנהגים השונים שהתפתחו סביבו (עלייה לציון הרשב"י וההדלקה המסורתית שם וכ"ו) ולכן אין להזיז את ל"ג לעומר ואת מנהגיו ליום אחר.
[והסיבה היא דווקא "אחדות ישראל" .]

שהרי לא ניתן לייצר ל"ג לעומר לחילונים ול"ג לעומר לדתיים( האם יש מי שחושב שהציבור הדתי לא יקיים את מדורות ל"ג לעומר במוצ"ש???) האם לא תתקיים העליה לציון הרשבי במירון??? האם הציבור החרדי והדתי ובעיקר הציבור הספרדי יוותר על ההויי של עליה לציון הרשב"י ופריסת האוהלים וההדלקה המסורתית ???

אם דוחים את לג בעומר מהסיבות שמנויות בשאלה אזי גורמים לפילוג גדול בעם ישראל.

דווקא בשם האחדות יש לקיים את ל"ג בעומר במוצ"ש [ולהסביר את נושא השבת.]
חיזוק בשמירת שבת יטיב לעם ישראל לל"ג בעומר זה ולכל שבתות השנה.

הציבור צריך להתיישר עם ההלכה אגב כך אזכיר שהמילה הראשונה בעשרת הדברות היא "אנוכי" מלשון "אנך" לומר לך שהתורה היא האנך ואתה צריך להתיישר לפיה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.