האם יש חובה לומר פרקי שירה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/10/02 17:01 כא בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לדעת האם באמת צריכים להגיד פרקי שירה (מה שכל בריאה שה' ברא אומרת לו)

האם זה כמו עבודה זרה?

האם כל בריאה אומרת את זה באמת?

והאם זה מצווה להגיד את זה ? כל יום ?

בתודה

תשובה

בס"ד

את לא חייבת לומר פרקי שירה אם זה לא מדבר אליך. אם כי אני חושב שזה אחד הפרקים היפים שיש.

אם תאזיני לבריאה תוכלי ממש לשמוע את הפרחים אומרים שירה.
זה לא קשה לשמוע, רק צריך שקט של ממש. נפש שקטה. עינים מאירות. שלוה ופתיחות ושומעים.

"יִשְׂמְחוּ הַשָּׁמַיִם וְתָגֵל הָאָרֶץ יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ: יַעֲלֹז שָׂדַי וְכָל אֲשֶׁר בּוֹ אָז יְרַנְּנוּ כָּל עֲצֵי יָעַר"

זו לא שירה בפה כמו שירה של בני אדם. זו שירה כמו שמדברים ומשוררים בעלי חיים ודוממים.

"הַשָּׁמַיִם מְסַפְּרִים כְּבוֹד אֵל וּמַעֲשֵׂה יָדָיו מַגִּיד הָרָקִיעַ: יוֹם לְיוֹם יַבִּיעַ אֹמֶר וְלַיְלָה לְּלַיְלָה יְחַוֶּה דָּעַת: אֵין אֹמֶר וְאֵין דְּבָרִים בְּלִי נִשְׁמָע קוֹלָם"

יש אמירה של כך גדולה אבל בלי מילים. ובכל זאת "בְּכָל הָאָרֶץ יָצָא קַוָּם וּבִקְצֵה תֵבֵל מִלֵּיהֶם" (תהילים יט )

בקיצור אין חובה לומר "פרקי שירה". זו רשות. אבל אני במקומך הייתי מחפש בנושא זה בעצמי לנסות לרדת לסוף הענין הזה.

בהצלחה